Visma eEkonomi-kopplingen i Lime Go

Vad är Visma eEkonomi?

Visma eEkonomi är en ekonomimjukvara för små företag. Det är lätt att använda och webbaserat. Att koppla ihop Lime Go och Visma ger en möjlighet att skapa ett nytt företag i eEkonomi och uppdatera utdaterad företagsinformation.

Hur ställer man in kopplingen?

För att ställa in kopplingen krävs det att du har ett konto hos Visma eEkonomi och att du har aktiverat deras Visma Integration-tillägg. Logga sedan in i Lime Go > klicka på Inställningar > Integrationer > ERP-integrationerVisma eEkonomi och följ instruktionerna som står precis under.

Lime Go kommer att hämta de olika möjliga betalningsvillkoren som finns hos Visma, så att du kan välja vilka betalningsvillkor du ska använda när du länkar dina nya företag. Observera att du behöver kontrollera att det valda alternativet är korrekt.

Hur länkar man ett företag?

När integrationen mellan Visma eEkonomi och Lime Go har ställts in så kan du börja koppla ett företag. Detta kan göras på två sätt:

• Om företaget inte redan finns i Visma eEkonomi så kan du skapa det från Lime. Klicka på + Lägg till som kund i Visma eEkonomi på ett företagskort i Lime Go. Om företaget redan existerar kommer en dubblett skapas upp.

Det nya företaget läggs till enligt de betalningsvillkor som du angav vid inställningen av kopplingen.

• Om företaget redan finns i Visma eEkonomi så kan du kopiera kundreferensen till Lime Go.
    Gå till antingen Redigera- eller Statistik-sidan på företaget i eEkonomi, kopiera de sista tecknen i URL:n (allt efter det sista /). Det kan se ut ungefär så här: “38fe43cc-c843-48e0-9efe-fa7b262a8191”.

Öppna företagskortet i Lime Go, välj Redigera (de tre prickarna i det övre högra hörnet) och klistra in det i fältet "Kundreferens" under Visma eEkonomi.

Hur lägger man till en kontaktperson?

Klicka på + Lägg till en kontaktperson på företagskortet. Detta kommer att lägga till information i referenspersonfälten i eEkonomi.

Uppdatering av information i Visma eEkonomi

Gå till företagskortet i Lime Go, till alternativet: Uppdatera informationen i Visma eEkonomi.

Observera att denna information i Visma eEkonomi kommer att skrivas över:

Företag

- Namn
- Organisationsnummer
- Postadress
- Telefonnummer
- E-postadress
- Hemsida

Kontaktperson (som i Visma kallas för Referensperson)

- För-och efternamn
- E-postadress
- Direktnummer
- Mobilnummer

Betalningsvillkoren kommer inte att uppdateras.