Följ

Varför får jag inte utskicken?

Ibland kan din e-postadress ha hamnat i Opt-out utan att du valt att det ska hända. Vad beror då detta på?

Det kan bero på olika saker:

1. Du har vidarebefordrat mailet till någon som i sin tur har klickat på länken för att ”Avanmäla sig”. Om mailet har nått din inkorg så är det i och med detta sammankopplat med din e-postadress. Så, genom att vidarebefordra mailet och denne mottagare trycker på ”Avanmälan” är det du som hamnar i opt-out-listan.

Undvik detta: Om du vet att många av dina mottagare synes vidarebefordra utskick eller om du vill att man ska kunna göra detta utan att riskera att någon ofrivilligt hamnar i opt-out går detta att undvika. Genom att lägga in en länk i utskicket som är gjort för att du just ska kunna vidarebefordra/dela utskicket. Kontakta oss så hjälper vi dig.

2. Du har vid något tillfälle testat opt-out-länken och på det sättet hamnat där. Om du av någon anledning klickar på avanmälningslänken, exempelvis för att prova att den fungerar så kommer du att läggas till på opt-out-listan.

Undvik detta: Genom att markera "Avanmälan" i editorn och trycka på symbolen för att länka, kan du se att valet för "Opt-Out" är markerat och på så vis kontrollera att länken är korrekt.

3. Du kan ha använt din webbversionslänk och publicerat på er hemsida/sociala medier/vidarebefordrat.  Om så är fallet är meddelandet, precis som beskrivits under punkt 1, kopplat till dig och det är din e-post-adress som läggs till på opt-out-listan. Sökmotorer och andra kommer att göra dig opt-out om och om igen.

Undvik detta: Det finns en neutral länk att använda för att detta inte ska ske. Innan utskicket är gjort finner du länken på inställningssidan. Om du skickat utskicket finner du länken genom att gå in på statistikstaplarna för utskicket i fråga och trycka på ”Öppna meddelandet i en ny flik”. På så sätt kan du kopiera en neutral url som du sedan kan använda för att skicka vidare eller publicera på en hemsida.
OM detta har hänt kan du behöva slänga din mottagare helt från systemet och sedan importera in dig igen så att du får ett nytt id som inte är kopplat till det gamla som blir opt-out hela tiden. KOM IHÅG att du kommer att bli av med din personliga statistik och prenumerationer när du slänger dig.

 

Var denna artikel till hjälp?
0 av 0 tyckte detta var till hjälp
Har du fler frågor? Skicka en förfrågan

0 Kommentarer

Artikeln är stängd för kommentarer.