Lathund - matcha/slå ihop företag efter migration till Lime Go

Innebörd matcha/slå ihop företag:

När migrationen av företag och personer till Lime Go är klar, är det dags att leta fram och matcha ihop eventuella misslyckade matchningar, så kallade ”Failedtomach” poster/taggar.

Om t.ex. ett företag vid migrationen saknade eller hade felaktig information i t.ex. organisationsnummer, företagsnamn eller adresser, så finns risken för att ”Failedtomatch”-taggar uppstår. I Lime Go är det superenkelt att matcha dessa manuellt mot korrekt företag från Bisnodes-företagsregister (där Lime Go hämtar sin information).

Steg för steg

1. I vänsterspalten, välj Hitta kunder --> Företag --> Visa filter

1.png    2.png

2. Tryck sedan Tagg – Företag och klicka i Failedtomatch. Tips: Vid stort antal välj även Ansvarig medarbetare för att dela upp listan. Du får nu en lista på alla företag som behöver en åtgärd. Dubbelklicka på översta företaget.

3. Vi ser att företaget bär taggen Failedtomatch. På företaget, klicka på de tre prickarna uppe till höger  och välj sedan Matcha mot källdata.

4. Tryck på Välj ett företag och sök fram det företag du vill slå ihop ditt företag med. Det som sker är att företagen sammanförs och exempelvis all Historik kommer slås ihop med det riktiga företaget. Använd tangentbordets pilar för att gå vidare till nästa företag i listan.

TIPS:  Ibland finns det flera alternativ när man söker upp företag att matcha mot, t.ex. Volvo Personvagnar (bild nedan). Sök då upp Företaget ute i huvud-söklistan och kontrollera detaljerna så att matchningen blir till rätt företagskort. Bild nedan visar att det är Volvo Personvagnar i Göteborg, inom rätt bransch. Nu är vi säkra och kan gå tillbaka och matcha källdata mot korrekt företag.

Lycka till och varmt välkommen att kontakt vår support vid ev. frågor/funderingar!